Nuffnang Ads

Saturday, July 10, 2010

BANK OH BANK DALAM KENANGAN...! dan buku akaun simpanan.

Koleksi buku akaun koperasi pekebun kecil daerah kuala kangsar di keluarkan pada tahun 1995
buku akaun simpanan CCB(the co-operative central bank limited) keluaran 26/06/1984 di cawangan taiping,aku simpan untuk kenangan dan tatapan semua,kerana BANK ini sudah tidak wujud lagi..
buku kira-kira simpanan BANK BUMIPUTRA MALAYSIA BERHAD,keluaran 1980(biru) & 1991(perak) di simpan untuk kenangan & tatapan kita bersama kerana bank pun sudah tidak wujud lagi sekarang,....

buku akaun simpanan MALAYAN BANKING BERHAD keluaran 1983 & 1986 cuma dalam kenangan kerana buku akaun ini telah bertukar bentuk,..


BUKU AKAUN BANK PERTANIAN MALAYSIA cuma dalam kenangan kerana sudah bertukar nama AGRO BANKBUKU AKAUN SIMPANAN,BANK SIMPANAN NASIONAL,buku ini keluaran 16/12/1986 dan buku akaun ini telah bertukar bentuk baru...disimpanan untuk tatapan kita bersama,..

BANK SIMPANAN PEJABAT POS,..bank simpanan pejabat pos sudah tidak wujud lagi setelah bank simpanan nasional wujud...aku mengunakan khidmatnya pada tahun 1973 di
PEJABAT POS ENGGOR(karai),PERAK.


buku pelaburan amanah saham bumiputra,keluaran tahun 1990 sekarang bukunya sudah bertukar warna biru...

BUKU PELABURAN AMANAH SAHAM NASIONAL KELUARAN PERTAMA..buku pelaburan ini di keluarkan pada 14/06/1981,sekarang bukunya sudah tukar bentuk baru bersaiz kecil...tetapi kau tetap bersama ku lagi.


7 comments:

 1. wah bagus idea untuk posting ini, buku bank pun menariknie..

  ReplyDelete
 2. Salam sy kagum dgn usaha anda...masih tersimpan rapi dan bg sy hanya tinggal kenangan saja. Post yg menarik dan tinggi nilainya, teruskan usaha koleksi ini.

  ReplyDelete
 3. koleksi buku2 bank....tak pernah dibaut org lagi...:)

  ReplyDelete
 4. nostalgic.. my parent bnyak buku2 cmtu.. dia simpan..

  ReplyDelete
 5. Assalamualaikum pak mat tahir, wow kagum saya tengok koleksi pak mat nie..saya pinjam satu pic nyer..

  ReplyDelete